Kolaborazioa

Lekaleen edo 'pobreen proteinaren' onurak

Amezti.eus 2023ko aza. 21a, 11:00

Zer jan, hura izan kolaborazioaren atal berri bat izan dugu gaurko irratsaioan. Laia Llop nutrizionistak eta medikuntza txinatarrean adituak lekaleen inguruan hitz egin digu. Hilabete inguru da lekaleen uzta jaso dela, eta horien onurez mintzatu zaigu aizaroztarra.

Garai batean gehiago erabiltzen ziren lekaleak, baina gaur egun gutxiago kontsumitzen direla dio Llopek. Horien onurak ikusita, ordea, berriz boladan jartzea bultzatu nahi du nutrizionistak. Izan ere, proteina iturri garrantzitsua dira lekaleak, minbiziaren prebentziorako onuragarriak dira eta fibra asko ere badute. Garai batean 'pobreziaren proteina' iturritzat hartzen ziren lekaleak, eta agian horregatik, gutxietsiak izan dira. Gaur egun, gainera, lekaleek tripan arazoak sortzen dizkie pertsona batzuei. Horientzako hainbat gomendio eman ditu Llopek, dioenez, lekaleak sukaldatzeko moduan baitago gakoa.